- solid kompetanse gir trygge løsninger
Tips en venn Del på Facebook Utskriftsvennlig artikkel

Mørkere tider, men vi ser da lys tross alt .….

ImageSituasjonen de siste månedene i olje og gass markedet, med først kostnadsreduksjoner og innstramninger med påfølgende prosjektkutt i Statoil og deretter en sterkt fallende oljepris, har medført stor usikkerhet om situasjonen framover i bransjen. At prosjekter stopper vil klart medføre at arbeidsmengden hos leverandørene vil reduseres og at kampen om oppdrag hardner til.


BC hadde en del utfordringer i starten av 2014 med for lite oppdrag, men har etter det i resten av 2014 hatt meget god ordresituasjon. Hovedoppdraget vårt har vært for Kværner der vi har utført prosjekteringsarbeid på deres prosjekt på utvidelsen av Nyhavna anlegget.


Nettopp Kværner er vår viktigste kunde. Vi har utført en rekke oppdrag på deres prosjekter gjennom de siste 20 årene. Her kan vi nevne at av Kværners totale 43 jacket prosjekter (plattform stålunderstell) som de så langt har utført, så har BC vært leverandør på 22 av disse. Det syns vi er ganske imponerende. Starten var riktignok relativt beskjeden med innleie av enkeltpersoner fra oss, men på de fleste av disse prosjektene deretter har vi har hatt et betydelig antall personer engasjert og oppdragene har vært utføret ved vårt kontor i Bodø.


ImageNår vi nå blir ferdig med Nyhavna prosjektet en gang på vinteren 2015 er det neste store oppdraget som kommer stålunderstellene på Johan Sverdrup. Det er i første omgang 2 store understell prosjekt som vil pågå flere år framover – vi ser for oss fullt trykk for oss på dette fra sommeren 2015 og i 2016. I tillegg har Kværner en rammeavtale med Statoil som gir opsjon på flere understell for dem. Slår disse opsjonene til vil det være oppdrag for oss i flere år framover. Dette er svært gode utsikter for oss i disse noe mørke tider. Noe utfordring har vi likevel ettersom ordretilgangen for 1. halvår 2015 er for lav, men dette er full fokus på nå.


ImageArbeidet mot Kværner utføres fra vårt kontor i Bodø gjennom tilpassede datalinjer, slik at den store geografiske avstanden således gir liten forskjell fra å sitte i deres lokaler. Lengden på samarbeidet er da også et uttrykk for at Kværner har vært svært fornøyd med tjenestene BC har levert. Dette kommer også til uttrykk i deres tilbakemeldinger.


Vi ser også gode muligheter framover både hos andre nåværende kunder og også nye kunder vi er i dialog med. Det være seg kunder i olje og gass markedet og i industrimarkedet. Vår split location modell viser seg interessant for mange, spesielt i denne tid da det er stort fokus på å redusere kostnader.

Noe utfordring har vi likevel ettersom ordretilgangen for 1. halvår 2015 er for lav, men dette er det full fokus på nå og vi håper dette løser seg.

Går det slik vi både håper og tror både på kort og på lengre sikt så er det ikke usannsynlig at vi etterhvert må foreta en økning av staben.

Så selv om det er mørketid nå, i dobbel forstand, så ser vi at det kan gå mot lysere tider for oss.
 

 

Publisert: 18.12.2014

Ledig stilling

Se ledige stillinger»

Kontakt oss

Kontaktskjema»

Bomek Consulting • Kontoradresse: Tollbugata 9-11, Bodø • Tlf: 75 54 86 30 • Fax: 75 54 86 31
Postadresse: Postboks 453, 8001 Bodø • Email: firmapost@bomek-consulting.no • Orgnr: 859 982 212 MVA


Design og publiseringsløsning: mpDesign